Podcasty

25.03.21

Certyfikat Six Sigma Black Belt przed 30stką. Rozmowa z Mateuszem Stróżykiem

W jubileuszowym, 10 odcinku Six Sigma Espresso, rozmawialiśmy z jednym z najmłodszych certyfikowanych Black Beltów w historii ABK. Mateusz Stróżyk, czyli Zastępca Dyrektora ds. Jakości w firmie Fresenius Kabi, opowiedział nam o tym, czy młody wiek może być atutem na ścieżce Six Sigma Black Belt oraz jakie czynniki są jego zdaniem szczególnie istotne dla powodzenia projektów Six Sigma. Chcecie dowiedzieć się, czy certyfikację Six Sigma Black Belt w ogóle opłaca się robić?

Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

26.01.21

Liczby, dane, fakty -ponadczasowy sposób myślenia. Rozmowa z Andrzejem Marcinkiem

W kolejnym odcinku podcastu „Six Sigma Espresso” gościliśmy Andrzeja Marcinka – Członka Zarządu i Dyrektora Zarządzającego zakładu GEDIA Poland Assembly, gdzie z ogromną satysfakcją pracuje już od 10 lat. Z Andrzejem rozmawialiśmy o tym, w jaką pułapkę wpadają firmy wdrażając w swoje struktury Six Sigmę, czy Six Sigma zawsze musi być mocno sformalizowana i ustrukturyzowana oraz czy praca po latach może dawać satysfakcję?

Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

03.12.20

Czy każdy nadaje się na lidera projektu? Rozmowa z Julitą Urbaniuk

Tym razem w podcaście Six Sigma Espresso gościliśmy prawdziwą specjalistkę od rozwiązywania problemów – psycholożkę, terapeutkę i trenerkę ABK Julitę Urbaniuk. Z rozmowy dowiecie się między innymi które umiejętności są szczególnie przydatne w prowadzeniu projektów, czy każdy nadaje się do funkcji lidera projektu Six Sigma oraz jak przygotować się na wszelkie niepowodzenia w pracy. Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

25.08.20

Standardy dotyczą wszystkich, bez wyjątku! Rozmowa z Tomkiem Toruńskim

W 7 odcinku Six Sigma Espresso naszym gościem był Tomek Toruński – certyfikowany Lean Six Sigma Black Belt, pracujący na co dzień w firmie Scanfil. Z Tomkiem rozmawiamy o standaryzacji, zarządzaniu priorytetami i o pojmowaniu innowacyjności. Jak umiejętnie połączyć Lean i Six Sigmę? I dlaczego czasem trzeba zrobić krok w tył, żeby móc iść dalej? Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

23.07.20

Diabeł tkwi w mikronach… Rozmowa z Marcinem Grząką

Kolejnym gościem podcastu Six Sigma Espresso był Marcin Grząka – certyfikowany Six Sigma Black Belt i trener ABK. KamiL Torczewski rozmawiał z Marcinem między innymi o tym, jak zadbać o stabilność w turbulentnej organizacji, jak rozróżniać Lean od Six Sigma i czy można je łączyć w jedność? Z odcinka dowiecie się też, czy Six Sigmę może stosować każdy i czy koncepcji tej udało się zdać pandemiczny egzamin. Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

16.04.20 KamiL Torczewski

Lean, a kontrola jakości. Rozmowa z Marcinem Mazurem

Dlaczego jakości nie można wyprodukować? Jak filozofia Lean może pomóc w jej utrzymaniu i w jaki sposób zdecydowanie nie wdrażać jej w firmie? W piątym odcinku podcastu Six Sigma Espresso naszym gościem był Marcin Mazur, Global Quality Management Director w firmie GKN. Z Marcinem rozmawialiśmy też o tym, jak przekuć Lean na procesy poza sektorem produkcji, czy przemysł 4.0 jest bardziej szansą, czy zagrożeniem, a także czy wszyscy jesteśmy niewolnikami danych i kolorów w Excelu. Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

03.03.20 KamiL Torczewski

Co to znaczy „być Six Sigmą”? Rozmowa z Carlo Tuzzim

W czwartym odcinku Six Sigma Espresso naszym gościem był Carlo Tuzzi – Master Black Belt z prawie 60-letnim doświadczeniem zawodowym. Z Carlo rozmawialiśmy o tym, co to znaczy „być Six Sigmą”,  jak zmieniało się podejście do jakości na przestrzeni lat i gdzie obecnie Six Sigma odnosi największe sukcesy. Dowiedzieliśmy się też jaka jest rola Master Black Belta w firmie, co to właściwie jest syndrom gotowanej żaby i czym grozi firmie. Jesteś ciekaw, co może dać Ci inwestycja w rozwój? Zapraszamy do odsłuchania!

 

Six Sigma Espresso Apple Podcast Podcast Six Sigma Espresso Spotify
Podcasty

05.02.20 KamiL Torczewski

Dlaczego zmiany trzeba zawsze zacząć od siebie? Rozmowa z Ewą Muciek

W kolejnym odcinku Six Sigma Espresso z Ewą Muciek, Zastępcą Dyrektora Pionu Technologii i Operacji w Santander Consumer Banku, rozmawialiśmy o tym co zrobić, żeby nie zatrzymać się po osiągnięciu sukcesu, a także dlaczego warto stale zadawać sobie pytanie „po co ja to robię?”. Opowiadamy czemu zmianę ludzi w zespole zawsze należy zacząć od siebie i czy Six Sigma w ogóle ma rację bytu w sektorze bankowości.  Zapraszamy do odsłuchania!

 

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast

Masz pytania?
Skontaktuj się z nami

Zapisz się na nasz newsletter
i bądź na bieżąco

Zgadzam się na otrzymywanie od Akademii Białego Kruka Sp. z o.o. informacji handlowo-marketingowych w formie newslettera przesyłanego na podany przeze mnie adres mailowy . Zapoznaj się z klauzulą informacyjną, gdzie znajdziesz zasady przetwarzania Twoich danych osobowych tutaj.

Cookies
Cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies, w zakresie odpowiadającym konfiguracji Twojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej, zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką Prywatności.

Akceptuję