Jaka jest najważniejsza kompetencja dobrego Black Belta? Zapraszam na ostatnią część serii o 10, moim zdaniem kluczowych kompetencjach idealnego kandydata na stanowisko Six Sigma Black Belt. Nie jest to ani zamknięta, ani jedyna słuszna lista, a raczej zbiór moich refleksji i efekt blisko 20 lat doświadczeń z programem Six Sigma. Co kryje się pod numerem 10?

Artykuły

19.05.20 KamiL Torczewski

Kluczowa cecha “idealnego” Black Belta. Kompetencje człowieka wiedzy cz.4

Jaka jest najważniejsza kompetencja dobrego Black Belta? Zapraszam na ostatnią część serii o 10, moim zdaniem kluczowych kompetencjach idealnego kandydata na stanowisko Six Sigma Black Belt. Nie jest to ani zamknięta, ani jedyna słuszna lista, a raczej zbiór moich refleksji i efekt blisko 20 lat doświadczeń z programem Six Sigma. Co kryje się pod numerem 10?

Artykuły

28.04.20 KamiL Torczewski

Czym wyróżnia się Six Sigma Black Belt? Kompetencje człowieka wiedzy cz.3

Czym powinien wyróżniać się Six Sigma Black Belt? W trzeciej już części cyklu “Kompetencje człowieka wiedzy” zapraszam do przyjrzenia się kolejnym kluczowym kompetencjom idealnego kandydata na stanowisko Black Belt. Lista ta nie jest ani zamknięta, ani jedyna słuszna – są to po prostu moje refleksje i efekt blisko 20 lat doświadczeń z programem Six Sigma. Prezentuję cechy, które w moim odczuciu są kluczowe zarówno, kiedy myślisz o szkoleniu Six Sigma Black Belt jako ścieżce dla siebie samego, ale także kiedy zastanawiasz, którego ze swoich pracowników do tej roli skierować.

Podcasty

16.04.20 KamiL Torczewski

Lean, a kontrola jakości. Rozmowa z Marcinem Mazurem

Dlaczego jakości nie można wyprodukować? Jak filozofia Lean może pomóc w jej utrzymaniu i w jaki sposób zdecydowanie nie wdrażać jej w firmie? W piątym odcinku podcastu Six Sigma Espresso naszym gościem był Marcin Mazur, Global Quality Management Director w firmie GKN. Z Marcinem rozmawialiśmy też o tym, jak przekuć Lean na procesy poza sektorem produkcji, czy przemysł 4.0 jest bardziej szansą, czy zagrożeniem, a także czy wszyscy jesteśmy niewolnikami danych i kolorów w Excelu. Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Artykuły

09.04.20

Jakie są cechy Black Belta? Kompetencje człowieka wiedzy, cz.2

Jakie są najważniejsze cechy Black Belta? Zapraszam na drugą część cyklu, w której przedstawiam 10 najważniejszych, moim zdaniem, kompetencji, które powinien posiadać Six Sigma Black Belt. Lista nie jest ani zamknięta, ani jedyna słuszna. Jest wynikiem subiektywnych refleksji i efektem blisko 20 lat moich doświadczeń z programem Six Sigma.

Artykuły

03.04.20 Julita Urbaniuk

Zbierz energię do działania -rady dla Black Belta

W tym trudnym czasie bombardowani jesteśmy różnymi informacjami, a zwykłe dane statystyczne często przeradzają się w źródło niepokoju i domysłów. Jak się w tym wszystkim odnaleźć i nie zwariować? Oto rady dla Black Belta, dzięki którym lepiej odnajdziesz się w dzisiejszej rzeczywistości.

Artykuły

25.03.20

Czy nadaje się na Black Belta? Kompetencje człowieka wiedzy, cz.1

W tym krótkim cyklu zapraszam do przyjrzenia się 10, moim zdaniem kluczowym kompetencjom idealnego kandydata na stanowisko Six Sigma Black Belt. Nie jest to zamknięta, jedynie słuszna lista, a raczej subiektywne refleksje i efekt blisko 20 lat moich doświadczeń z programem Six Sigma. Są to cechy, na które w moim odczuciu warto zwrócić uwagę. Zarówno, kiedy myślisz o szkoleniu Six Sigma Black Belt jako ścieżce dla siebie, ale również – kiedy rozważasz, którego ze swoich pracowników do tej roli skierować. Jakie są najważniejsze kompetencje Black Belta? Czytaj więcej >

Artykuły

12.03.20 KamiL Torczewski

Szkolenie otwarte czy dedykowane? Które wybrać?

KamiL Torczewski, CEO Akademii Białego Kruka, wyjaśnia różnicę między szkoleniem otwartym, a dedykowanym. Czemu to pierwsze jest w wielu przypadkach bardziej wartościowe?

Podcasty

03.03.20 KamiL Torczewski

Co to znaczy “być Six Sigmą”? Rozmowa z Carlo Tuzzim

W czwartym odcinku Six Sigma Espresso naszym gościem był Carlo Tuzzi – Master Black Belt z prawie 60-letnim doświadczeniem zawodowym. Z Carlo rozmawialiśmy o tym, co to znaczy „być Six Sigmą”,  jak zmieniało się podejście do jakości na przestrzeni lat i gdzie obecnie Six Sigma odnosi największe sukcesy. Dowiedzieliśmy się też jaka jest rola Master Black Belta w firmie, co to właściwie jest syndrom gotowanej żaby i czym grozi firmie. Jesteś ciekaw, co może dać Ci inwestycja w rozwój? Zapraszamy do odsłuchania!

 

Six Sigma Espresso Apple Podcast Podcast Six Sigma Espresso Spotify
1 2 3 5

Masz pytania?
Skontaktuj się z nami

Zapisz się na nasz newsletter
i bądź na bieżąco

Zgadzam się na otrzymywanie od Akademii Białego Kruka Sp. z o.o. informacji handlowo-marketingowych w formie newslettera przesyłanego na podany przeze mnie adres mailowy . Zapoznaj się z klauzulą informacyjną, gdzie znajdziesz zasady przetwarzania Twoich danych osobowych tutaj.

Cookies
Cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies, w zakresie odpowiadającym konfiguracji Twojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej, zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką Prywatności.

Akceptuję