Podcasty

25.08.20

Standardy dotyczą wszystkich, bez wyjątku! Rozmowa z Tomkiem Toruńskim

W 7 odcinku Six Sigma Espresso naszym gościem był Tomek Toruński – certyfikowany Lean Six Sigma Black Belt, pracujący na co dzień w firmie Scanfil. Z Tomkiem rozmawiamy o standaryzacji, zarządzaniu priorytetami i o pojmowaniu innowacyjności. Jak umiejętnie połączyć Lean i Six Sigmę? I dlaczego czasem trzeba zrobić krok w tył, żeby móc iść dalej? Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

23.07.20

Diabeł tkwi w mikronach… Rozmowa z Marcinem Grząką

Kolejnym gościem podcastu Six Sigma Espresso był Marcin Grząka – certyfikowany Six Sigma Black Belt i trener ABK. KamiL Torczewski rozmawiał z Marcinem między innymi o tym, jak zadbać o stabilność w turbulentnej organizacji, jak rozróżniać Lean od Six Sigma i czy można je łączyć w jedność? Z odcinka dowiecie się też, czy Six Sigmę może stosować każdy i czy koncepcji tej udało się zdać pandemiczny egzamin. Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

16.04.20 KamiL Torczewski

Lean, a kontrola jakości. Rozmowa z Marcinem Mazurem

Dlaczego jakości nie można wyprodukować? Jak filozofia Lean może pomóc w jej utrzymaniu i w jaki sposób zdecydowanie nie wdrażać jej w firmie? W piątym odcinku podcastu Six Sigma Espresso naszym gościem był Marcin Mazur, Global Quality Management Director w firmie GKN. Z Marcinem rozmawialiśmy też o tym, jak przekuć Lean na procesy poza sektorem produkcji, czy przemysł 4.0 jest bardziej szansą, czy zagrożeniem, a także czy wszyscy jesteśmy niewolnikami danych i kolorów w Excelu. Zapraszamy do odsłuchania!

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

03.03.20 KamiL Torczewski

Co to znaczy “być Six Sigmą”? Rozmowa z Carlo Tuzzim

W czwartym odcinku Six Sigma Espresso naszym gościem był Carlo Tuzzi – Master Black Belt z prawie 60-letnim doświadczeniem zawodowym. Z Carlo rozmawialiśmy o tym, co to znaczy „być Six Sigmą”,  jak zmieniało się podejście do jakości na przestrzeni lat i gdzie obecnie Six Sigma odnosi największe sukcesy. Dowiedzieliśmy się też jaka jest rola Master Black Belta w firmie, co to właściwie jest syndrom gotowanej żaby i czym grozi firmie. Jesteś ciekaw, co może dać Ci inwestycja w rozwój? Zapraszamy do odsłuchania!

 

Six Sigma Espresso Apple Podcast Podcast Six Sigma Espresso Spotify
Podcasty

05.02.20 KamiL Torczewski

Dlaczego zmiany trzeba zawsze zacząć od siebie? Rozmowa z Ewą Muciek

W kolejnym odcinku Six Sigma Espresso z Ewą Muciek, Zastępcą Dyrektora Pionu Technologii i Operacji w Santander Consumer Banku, rozmawialiśmy o tym co zrobić, żeby nie zatrzymać się po osiągnięciu sukcesu, a także dlaczego warto stale zadawać sobie pytanie “po co ja to robię?”. Opowiadamy czemu zmianę ludzi w zespole zawsze należy zacząć od siebie i czy Six Sigma w ogóle ma rację bytu w sektorze bankowości.  Zapraszamy do odsłuchania!

 

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

17.12.19 KamiL Torczewski

Czy Six Sigma jest kobietą? Rozmowa z Aleksandrą Turant

W drugim odcinku Six Sigma Espresso rozmawiamy o tym, jak zmienia się widzenie świata po
kursie Black Belt, co ma wspólnego psychologia GESTALT i program Six Sigma oraz na ile w
pracy Black Belta istotna jest specyfika branży. Znajdziesz tu też odpowiedź na pytanie czy
Black Belt może pracować solo? I oczywiście, spróbuję dowiedzieć się też czy Six Sigma jest
kobietą… Kim jest mój gość? Aleksandra Turant – Menedżer Ciągłego Doskonalenia w grupie
RONAL. Black Beltem z krwi i kości. Ponad 10 lat doświadczenia i masa zrealizowanych
projektów DMAIC. Jak mówi o sobie – Six Sigma pomogła jej znaleźć spokój. W jaki sposób?
Dowiesz się w tym odcinku.

 

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast
Podcasty

19.11.19 KamiL Torczewski

Six Sigma Espresso z Marcinem Kamieńskim

W pierwszym odcinku zapraszamy do wysłuchania rozmowy z Marcinem Kamieńskim, absolwentem ABK, obecnie jej trenerem. Marcin funkcjonując w świecie liczb, danych, faktów, cały czas w swojej optyce na pierwszym miejscu stawia człowieka i budowanie relacji. Jak został Black Beltem, jak zaczął karierę w Poczcie Polskiej w programie Six Sigma, czy Six Sigma w usługach różni się istotnie od tego w produkcji i co to znaczy, że DMAIC zawsze przyjdzie po swoje?

 

 

 

Podcast Six Sigma Espresso Spotify Six Sigma Espresso Apple Podcast

Masz pytania?
Skontaktuj się z nami

Zapisz się na nasz newsletter
i bądź na bieżąco

Zgadzam się na otrzymywanie od Akademii Białego Kruka Sp. z o.o. informacji handlowo-marketingowych w formie newslettera przesyłanego na podany przeze mnie adres mailowy . Zapoznaj się z klauzulą informacyjną, gdzie znajdziesz zasady przetwarzania Twoich danych osobowych tutaj.

Cookies
Cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies, w zakresie odpowiadającym konfiguracji Twojej przeglądarki. Aby dowiedzieć się więcej, zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką Prywatności.

Akceptuję