28.04.20 KamiL Torczewski
Czym wyróżnia się Six Sigma Black Belt? Kompetencje człowieka wiedzy cz.3
Czym powinien wyróżniać się Six Sigma Black Belt? W trzeciej już części cyklu „Kompetencje człowieka wiedzy” zapraszam do przyjrzenia się kolejnym kluczowym kompetencjom idealnego kandydata na stanowisko Black Belt. Lista ta nie jest ani zamknięta, ani jedyna słuszna – są to po prostu moje refleksje i efekt blisko 20 lat doświadczeń z programem Six Sigma. Prezentuję cechy, które w moim odczuciu są kluczowe zarówno, kiedy myślisz o szkoleniu Six Sigma Black Belt jako ścieżce dla siebie samego, ale także kiedy zastanawiasz, którego ze swoich pracowników do tej roli skierować.
16.04.20 KamiL Torczewski
Lean, a kontrola jakości. Rozmowa z Marcinem Mazurem
Dlaczego jakości nie można wyprodukować? Jak filozofia Lean może pomóc w jej utrzymaniu i w jaki sposób zdecydowanie nie wdrażać jej w firmie? W piątym odcinku podcastu Six Sigma Espresso naszym gościem był Marcin Mazur, Global Quality Management Director w firmie GKN. Z Marcinem rozmawialiśmy też o tym, jak przekuć Lean na procesy poza sektorem produkcji, czy przemysł 4.0 jest bardziej szansą, czy zagrożeniem, a także czy wszyscy jesteśmy niewolnikami danych i kolorów w Excelu. Zapraszamy do odsłuchania!
09.04.20
Jakie są cechy Black Belta? Kompetencje człowieka wiedzy, cz.2
Jakie są najważniejsze cechy Black Belta? Zapraszam na drugą część cyklu, w której przedstawiam 10 najważniejszych, moim zdaniem, kompetencji, które powinien posiadać Six Sigma Black Belt. Lista nie jest ani zamknięta, ani jedyna słuszna. Jest wynikiem subiektywnych refleksji i efektem blisko 20 lat moich doświadczeń z programem Six Sigma.
03.04.20 Julita Urbaniuk
Zbierz energię do działania -rady dla Black Belta
W tym trudnym czasie bombardowani jesteśmy różnymi informacjami, a zwykłe dane statystyczne często przeradzają się w źródło niepokoju i domysłów. Jak się w tym wszystkim odnaleźć i nie zwariować? Oto rady dla Black Belta, dzięki którym lepiej odnajdziesz się w dzisiejszej rzeczywistości.
25.03.20
Czy nadaje się na Black Belta? Kompetencje człowieka wiedzy, cz.1
W tym krótkim cyklu zapraszam do przyjrzenia się 10, moim zdaniem kluczowym kompetencjom idealnego kandydata na stanowisko Six Sigma Black Belt. Nie jest to zamknięta, jedynie słuszna lista, a raczej subiektywne refleksje i efekt blisko 20 lat moich doświadczeń z programem Six Sigma. Są to cechy, na które w moim odczuciu warto zwrócić uwagę. Zarówno, kiedy myślisz o szkoleniu Six Sigma Black Belt jako ścieżce dla siebie, ale również – kiedy rozważasz, którego ze swoich pracowników do tej roli skierować. Jakie są najważniejsze kompetencje Black Belta? Czytaj więcej >
12.03.20 KamiL Torczewski
Szkolenie otwarte czy dedykowane? Które wybrać?
KamiL Torczewski, CEO Akademii Białego Kruka, wyjaśnia różnicę między szkoleniem otwartym, a dedykowanym. Czemu to pierwsze jest w wielu przypadkach bardziej wartościowe?
03.03.20 KamiL Torczewski
Co to znaczy „być Six Sigmą”? Rozmowa z Carlo Tuzzim
W czwartym odcinku Six Sigma Espresso naszym gościem był Carlo Tuzzi – Master Black Belt z prawie 60-letnim doświadczeniem zawodowym. Z Carlo rozmawialiśmy o tym, co to znaczy „być Six Sigmą”, jak zmieniało się podejście do jakości na przestrzeni lat i gdzie obecnie Six Sigma odnosi największe sukcesy. Dowiedzieliśmy się też jaka jest rola Master Black Belta w firmie, co to właściwie jest syndrom gotowanej żaby i czym grozi firmie. Jesteś ciekaw, co może dać Ci inwestycja w rozwój? Zapraszamy do odsłuchania!
05.02.20 KamiL Torczewski
Dlaczego zmiany trzeba zawsze zacząć od siebie? Rozmowa z Ewą Muciek
W kolejnym odcinku Six Sigma Espresso z Ewą Muciek, Zastępcą Dyrektora Pionu Technologii i Operacji w Santander Consumer Banku, rozmawialiśmy o tym co zrobić, żeby nie zatrzymać się po osiągnięciu sukcesu, a także dlaczego warto stale zadawać sobie pytanie „po co ja to robię?”. Opowiadamy czemu zmianę ludzi w zespole zawsze należy zacząć od siebie i czy Six Sigma w ogóle ma rację bytu w sektorze bankowości. Zapraszamy do odsłuchania!
Masz pytania?
Skontaktuj się z nami
Zapisz się na nasz newsletter
i bądź na bieżąco